Blog

Onze bestuursleden schrijven regelmatig hun nuttige tips en tricks neer in een blog. Op die manier proberen we elk doelpubliek te informeren. Heb jij ideetjes voor een toffe blog? Dan mag je het ons altijd laten weten. 

Nieuw schooljaar, nieuw begin

Zoals elk jaar is september weer een nieuw begin. Na een jaar van lockdowns, afstandsonderwijs en beperkingen is de start van het nieuwe schooljaar ook officieel de start van 'het nieuwe normaal'.

Read more

Waarom zou ik begeleider worden bij Studant?

Heb jij ons nieuw logo al gezien? Of kom jij hier nu naartoe om onze nieuwe website te bewonderen? We hopen dat jij de rebranding alvast even geslaagd vindt.

Read more

Slagen met online bijles, ook in coronatijden?

Het Coronavirus raast momenteel doorheen België en zet onze wereld op zijn kop. Scholen blijven dicht, streaming rukt de kop op en de vervangtaken blijven maar binnenstromen. En dan ben je opeens afhankelijk van die online wereld ...

Read more

Zeven skills die je verbetert als bijlesgever

Bijles geven heeft verschillende voordelen. Je verdient er een extra centje mee en het is heel flexibel. Daarnaast leer je ook nieuwe vaardigheden.

Read more

Hoe zorg ik voor evenwichtige planning in de paasvakantie?

Je loopt grandioos achter met samenvatten en na de paasvakantie is het echt alles op alles zetten voor een goede examenperiode in juni. Herken je jezelf hierin en heb je moeilijkheden met plannen?

Read more

12 last-minute tips om je thesis tot een goed einde te brengen

Studant verzamelde de beste tips and tricks van doctoraatstudenten om jouw thesis tot een goed eind te brengen. Hoe vermijd je de typische valkuilen? Waar schrijf je best? Hoe schrijf ik een excellente thesis? Dat lees je hier.   

Read more

6 tips voor een geslaagd tweede semester

Het tweede semester is uit de startblokken geschoten, tijd om er terug in te vliegen. Vielen je punten van het eerste semester wat tegen? Kwam je in de blokperiode ook plots in tijdsnood?

Read more

Sociale media, een vloek of een zegen bij het solliciteren?

Sociale media zijn onontbeerlijk in het sollicitatieproces vandaag de dag.

Read more

Toelatingsexamen arts en tandarts wordt hervormd (update)

In het academiejaar 2018-2019 is het toelatingsexamen arts en tandarts grondig gewijzigd. Wij hebben voor jou de belangrijkste veranderingen op een rijtje gezet. 

Read more

Drie tips om woordjes van buiten te leren en te onthouden

Van buiten leren, het is niet tof. Duurt het uren om een paar woordjes van buiten te leren? Steek je regelmatig je tong uit naar je vocabulaire, omdat die altijd beter moet weten?

Read more

Hoe overleef ik de eerste blokperiode?

Op de hogeschool of universiteit sta je voor een grote uitdaging. De hoeveelheden leerstof stapelen zich op, cursussen en boeken lijken torenhoog en die wil om samenvattingen te maken van elk vak lijkt een moeilijk te klaren klus.

Read more

Hoe combineer ik sporten en studeren?

Een gezonde geest in een gezond lichaam. Het mag dan al afgezaagd klinken maar het klopt. Sporten verhoogt je concentratievermogen, je voelt je fitter en je slaapt beter. Maar hoe vind je als drukbezette student tijd om te sporten?

Read more