Missie en visie

Studant vzw wordt bestuurd door een groep enthousiaste studenten. Het concept is eenvoudig: studiebegeleiding voor én door studenten. Ons doel is kwalitatieve en betaalbare studiebegeleiding bieden aan studenten uit het hoger en secundair onderwijs. We hanteren hiervoor drie kernwaarden: kwaliteit, betaalbaarheid en flexibiliteit. Daarnaast krijgen onze begeleiders en bestuursleden een unieke leerschool die een meerwaarde is op hun cv. Ze draaien mee in een professionele omgeving en kunnen hun verworven kennis omzetten in de praktijk. 

Afbeelding
Missie en visie

Kwaliteit

Studant vzw staat voor kwaliteit. Onze begeleidingen zijn op de noden van de student afgestemd en de leerstof wordt op een heldere en duidelijke manier overgebracht.

Om elke student de best mogelijke begeleiding te garanderen, werken we uitsluitend met gedreven en vakkundige begeleiders die zorgvuldig geselecteerd worden. Voor onze begeleidingen voor het secundair onderwijs verkiezen we voornamelijk begeleiders in hun eerste jaar hoger onderwijs: zij hebben de leerstof uit het secundair nog fris in hun geheugen zitten. Voor onze begeleidingen voor het hoger onderwijs kiezen we enkel begeleiders die minimaal hun eerste jaar hoger onderwijs succesvol afgerond hebben.

Dat heeft drie voordelen:

  • Onze begeleiders zijn vertrouwd met de huidige cursussen en materie waardoor ze gemakkelijk de mogelijke problemen van de student kunnen inschatten.
  • De lessen kunnen in een vertrouwde en gemoedelijke sfeer plaatsvinden.
  • Er ontstaat een resultaatgerichte en persoonlijke samenwerking tussen begeleider en student te creëren.

Flexibiliteit

Zowel studenten als begeleiders hebben vaak een drukke agenda, waardoor flexibiliteit een noodzaak is. Daarom werd er gekozen om niet met vastgelegde uren, data en plaats te werken. Deze worden in onderling overleg bepaald tussen de begeleider, onze studiecoach en de student.

Wij hanteren een minimum lespakket van 6 uur voor zowel het secundair als het hoger onderwijs. Dit doen we omdat de praktijk ons geleerd heeft dat dit noodzakelijk is om een kwalitatieve begeleiding te kunnen garanderen. Behalve die minimumvoorwaarde wordt de begeleiding volledig op maat van de student opgesteld. Zo krijgt de student altijd de mogelijkheid om op eender welk moment de begeleiding te verlengen of in te korten.

Betaalbaarheid

Wij willen onze begeleidingen voor zoveel mogelijk studenten toegankelijk maken. Hier hoort natuurlijk ook een prijskaartje bij: wij doen ons best om al onze studenten de best mogelijke prijs aan te bieden. Daarom evalueren we semesterieel ons prijsbeleid om steeds de laagst mogelijke prijs te hanteren. Klik hier als je graag meer info wil over onze tarieven!

Toekomstplannen

Het doel van studant vzw is om te blijven groeien. We willen iedere hulpbehoevende student de kans geven om studiebegeleiding te volgen aan betaalbare prijzen, om zo een aangename schoolcarrière te kunnen doorlopen. We passen daarom ons aanbod aan naargelang de noden van de student en we breiden uit indien er vraag is naar een bepaald onderdeel. Studant wil een leerschool zijn voor onze begeleiders en bestuur, zodat we de brug tussen studenten en de arbeidsmarkt kunnen verkleinen. In de toekomst willen we begeleiding kunnen aanbieden in heel Vlaanderen, zodat iedereen dezelfde kansen heeft. 

Onze begeleiders